Systeem-integratie

Procesautomatisering en API’s/Systeemintegratie

Enshore helpt bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een passende oplossing om systemen met elkaar te laten communiceren. Mobiliteit, Cloud services, The Internet of Things en het ontsluiten van data is essentieel voor digitalisering van uw organisatie. Daarnaast valt er veel winst te halen door goed te kijken naar de integratiemogelijkheden van het bestaande IT-landschap.

De meest gestelde vragen over API’s en andere systeemkoppelingen hebben we op een rijtje gezet.  

Wanneer is het verstandig om API’s te gebruiken en wanneer niet? 
Welke soorten API’s zijn er allemaal? 
Welke API platformen zijn er?
En waarom wel/niet open source? 
Hoe bouw ik mijn bestaande applicaties om naar API gebruik?
Hoe kan ik mijn eigen diensten het beste ontsluiten via API’s? 
Hoe kan ik API’s beveiligen? 

Door content, data en functionaliteit via een API te ontsluiten, kunnen bijvoorbeeld front-end en back-end los van elkaar bestaan. Wat men ook met de front-end doet, de content en data blijven via de API beschikbaar ongeacht het platform of de toepassing waarmee men werkt. Met een API als generieke servicelaag kan men de eigen content en data flexibel inzetbaar maken voor intern gebruik, maar ook voor extern gebruik door derden. 

Naast flexibiliteit in de front-end-laag biedt een API ook flexibiliteit bij de inzet van verschillende systemen. In een ideale wereld is men in staat is om een netwerk te creëren waarin alle applicaties, databronnen en fysieke apparaten geruisloos met elkaar kunnen communiceren ongeacht of deze on-premise of in de Cloud staan. 

Onze ervaren consultants maken het mogelijk dat de systemen binnen de organisatie probleemloos met elkaar communiceren. Met verschillende technieken ontwikkelen wij slimme oplossingen die de werkprocessen binnen uw organisatie optimaliseren. Bij systeemintegratie is het belangrijk om het overzicht te bewaren zodat veranderingen eenvoudig en snel doorgevoerd kunnen worden. Daarnaast dienen de diverse actoren van de juiste beveiligde toegang voorzien te worden.  

De verschillende smaken

Systeemintegratie is een vraagstuk dat situationeel moet worden ingevuld, afhankelijk van de omstandigheden dient het juiste middel te worden ingezet. Enshore heeft hierin een aantal verschillende mogelijkheden:

API to API

Applicaties, databronnen en fysieke apparaten worden één op één gekoppeld middels API’s (Application Programming Interface).

API to ESB

Data uit meerdere backofficesystemen wordt gekoppeld middels een centraal koppelvlak EOC (Enshore One Connection).

RPA en Testautomatisering

Updates en releases eenvoudig geautomatiseerd door de testfase.

API to API

Hierin worden applicaties, databronnen en fysieke apparaten, één op één gekoppeld middels API’s (Application Programming Interface). Dit wordt veelal gebruikt in een relatief eenvoudig IT-landschap, waarbij systemen één op één informatie uitwisselen. Hierbij kan men denken aan de integratie van hardware zoals fijnstofsensoren, de aansturing van magazijnen en het monitoren van klimaatinstallaties in vrachtauto’s.

API to ESB

Indien er sprake is van data dat uit meerdere backofficesystemen die ontsloten dient te worden, kan het verstandig zijn om een centraal koppelvlak te introduceren. Hierin worden applicaties, databronnen en fysieke apparaten middels een centraal koppelvlak op elkaar aangesloten. Dit wordt veelal gebruikt in een IT-landschap waarbij meerdere systemen dezelfde informatie uitwisselen met zeer uiteenlopende communicatiemiddelen. Hierbij kan men denken aan de integratie van meerdere backofficesystemen zoals ERP, CRM met een centrale database inclusief de ontsluiting naar diverse webapplicaties en smartphone apps.

Voor een centraal koppelvlak zijn verschillende oplossingen in de markt. Enshore maakt waar mogelijk gebruik van open source software. Op basis van onze ervaring en kennis van open source producten hebben wij ons product Enshore One Connection (EOC) samengesteld.

Dit product wordt door verschillende grote organisaties gebruikt om bijvoorbeeld een integratie met externe leveranciers (Punchout en E-Ordering) of een complexe integratie tussen SAP en Oracle ERP te realiseren. Maar ook een factuur integratie (E-Facturatie) tussen de leverancier en de klant is met deze technologie eenvoudig gerealiseerd.

Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van andere ESB-producten in de markt. Enshore heeft op verzoek bij meerdere klanten ervaring met het ESB-product van MuleSoft om systeemintegratie te realiseren.

RPA en Testautomatisering

Om de veiligheid en continuïteit binnen uw organisatie te waarborgen wordt aangeraden om regelmatig de huidige software binnen uw systemen te voorzien van updates. Voordat deze updates naar productie gaan, dienen deze voordat ze geïntegreerd worden uitvoerig te worden getest op impact en kwetsbaarheden. Voor veel testers gaat hierbij veel tijd verloren aan routinematig testen. Zeker in een tijd waarin in sommige gevallen software wekelijks van een update wordt voorzien, blijft het volume werk dat routinematig testen vereist groeien. Hierbij kan men denken aan het valideren van grote hoeveelheden data.

Daarom bieden wij RPA (Robotics Process Automation) aan. Onze RPA neemt hierin de routinematige testen voor u over. Het wordt volledig afgestemd op de door u gestelde integratie eisen. RPA speelt een ondersteunende rol die uw testers van gestructureerde feedback voorziet, zonder dat de Tester deze testen handmatig moet uitvoeren. Het automatiseren van dit type testen kent vele voordelen voor uw organisatie:

Het verwerken van grote hoeveelheden data in relatief korte tijd.
Focus voor testers verleggen naar gebieden die meer aandacht vereisen.
Lager risico op fouten, het risico op menselijke fouten is verleden tijd.
24/7 benaderbaar en beschikbaar.
Snellere uitrol van beschikbare updates.

Door testautomatisatie toe te passen bent u in staat om uw werknemers effectiever in te zetten. Het voordeel hiervan is dat RPA op de lange termijn kostenbesparend is. RPA voorziet u van gestructureerde en duidelijke feedback. Mocht u hier niet uitkomen of onduidelijkheden ontstaan tijdens het gebruik, dan beschikt u over een vaste Enshore consultant die u ondersteunt bij de inzet van testautomatisering. Hierdoor kunt u zorgeloos gebruik maken van onze testautomatisering. Een bijkomend voordeel is dat wij waar mogelijk gebruik maken van open source software, waardoor wij onze dienstverlening scherp kunnen aanbieden. 

Voordeel #1

Binnen onze Agile systeemintegratie dienstverlening kunnen wij met onze high performance teams een klant volledig ontzorgen.  

Voordeel #2

U beschikt over een volledig team terwijl u slechts betaalt voor de capaciteit die u gebruikt. Hiermee heeft u de laatste techniek en slimme professionals binnen handbereik. 

Voordeel #3

Onze teams bestaan uit een gezonde mix van business en technische kennis. De businessconsultant binnen het team is uw sparringpartner. U bouwt hierbij een band op die vergelijkbaar is met een directe collega. 

Copy link
Powered by Social Snap